Turó Seu Vella 2030

Turó de la Seu Vella de Lleida
2007-2022

Diari Segre , 14 d’agost 2021

SOSTENIBILITAT DE LES MURALLES DEL TURÓ

26 d’abril de 2021

«Trista notícia pel Patrimoni de la Ciutat i del territori. No és el primer cop que passa i no serà l’últim, ja que tot respon a la falta total de voluntat política, que es tradueix en deixar les muralles i baluards de la Seu vella, candidata en ser Patrimoni de la Humanitat i proclamat com a monument favorit de Catalunya en el programa de TV3 d’aquest 2021, sense inversió destacada per part de la Paeria de Lleida.»

30 de juliol 2021

Benvolguts AMICS DE LA SEU VELLA, com a fervorosos amants del conjunt patrimonial del TURO ens preguntem:DE L’IMMINENT ENSORRAMENT DE LES MURALLES,…QUÍ EN SERÀ RESPONSABLE?

9 d’agost de 2021

Les muralles del Turó de la Seu Vella continuen caient a trosssos

21 d’agost de 2021

La satisfacció per l’obertura de la SIBIL.LA, pensem que ha d’ésser una oportunitat per a no empitjorar l’esquerda que podem veure a la fotografia.Per què no es fa el control dels abocaments d’aigua que provoquen la desintegració de molts trams de les muralles? … Per què es fan l’orni els serveis tècnics de la Paeria?

Diari Segre , 25 d’agost 2021

29 d’agost de 2021

LES IMPERMEABILITZACIONS «xapusseres» de l’esplanada del Castell de Rei són una amenaça permanent de desgast i, a curt termini suposen un perill d’ensorrament, de la MURALLA DEL CASTELL. La patologia és tan greu que els AMICS DE LA SEU VELLA hauríem d’exegir al CONSELL CIENTÍFIC del Consorci del Turó un estudi geològic de les afectacions irreparables de la muralla i de la seva capacitat de resistència i contenció. Ben cordialment…PERSISTIREM!

26 de setembre de 2021

ARA i AQUÍ, devant de les restes de la muralla medieval, tot escoltant els sons harmònics de les sardanes de Festa Major que ens arriben des de la plaça Sant Joan.Cordialment, persistirem!

Preveuen invertir més d’un milió d’euros per recuperar les muralles de la Seu Vella

L’Ajuntament i Cultura signaran un conveni per restaurar la fortificació

Dimarts, 9 novembre, 2021


DIGNITAT PER LA CULTURA: RESTES ARQUEOLÒGIQUES

Restes romanes plenes de deixalles al Turó de la Seu Vella de Lleida

Diari Segre 5 de setembre 2021

11 de setembre de 2021 (Diada Nacional de Catalunya)

PROU DE BRUTÍCIA AL TURÓ.Després de més d’un mes i mig de comunicar, als serveis de manteniment de neteja de la Paeria, que el lloc de les Restes arqueològiques de la Murallada de la ciutat Romana del Turó estan sempre plenes d’excrements i brutícia, els AMICS DE LA SEU VELLA ens hauríem de preguntar PER QUÈ LA PAERIA NO VOL TREURE LA PORQUERIA?Ben cordialment, persistirem!

CELEBRACIO DE LA DIADA a la Seu Vella , LLOC , Porta dels ApòstolsDemà

10 se setembre, a les 10h.

Amb el propòsit de generar consciència del valor històric de les restes de la MURALLA DE LA CIUTAT ROMANA farem lliurament d’un recordatori entre alguns del assistents amb lema PROU DE BRUTÍCIA AL TURÓ…Ben cordialment, persistirem!

Un atemptat contra la dignitat

28 de setembre 2021

Dia de la Seu Vella: brutícia a la muralla romana

31 d’octubre de 2021

Indignació per l’abandonament i la brutícia de la muralla romana

Patrimoni de primer nivell del Turó de la Seu Vella de Lleida

Desembre de 2021

Crema matalàs a muralla romana, Turò Seu Vella

Febrer de 2022

Crema matalàs Muralla Romana Turò Seu Vella

5 de febrer de 2022

Adeu, candidatura del Turó de la Seu Vella de Lleida

Dignitat per la Muralla Romana, Turò Seu Vella

22 d’abril de 2022

Accions per la Dignitat al Turó de la Seu Vella

Lleida, Diari Segre 23 d’abril de 2022. Dia de Sant Jordi.

Lleida, Diari La Mañana 23 d’abril de 2022. Dia de Sant Jordi.

Prou de Brutícia al Turó…

Porqueria acumulada per la DESÍDIA del dos presidents del CONSORCI de la SEU VELLA… Per la seva NEGLIGÈNCIA farem arribar les fotografies amb les deixades ben classificades: botelles, roba, envasos i dues dotzenes de xeringues dels drogadictes… a les Regidories de Cultura ,Turisme i Urbanisme..Ben cordialment Persistirem!


QUALITAT TOTAL AL TURÓ DE LA SEU VELLA

3 de setembre de 2021

Benvolgut Grup d’AMICS DE LA SEU VELLA. Tenim previst plantejar al President i Director del Consorci del TURÓ tres accions per a dignificar LO CASTELL DE LLEIDA1… Demanar pressupot a qui va fer la primerara restauració de la maqueta, José Antonio Ferrer.2…Conscients de la funció lúdica i pedagògica per a ajudar compendre la totalitat del conjunt monumentslen, hem de trobar un lloc útil i de proximitat per als VISITANTSde la Seu Vella, perque es pugui interactuar amb la maqueta LO CASTELL DE LLEIDA, de valor històric de l’any 1970.3…Reubicat LO CASTELL DE LLEIDA en un lloc digne, convidar a l’Alcalde, com a president del Consorci del Turó, EL DIA DE LA SEU VELLA.Ben cordialment, PERSISTIREM!

El secret més ben guardat

Lleida, Diari Segre 14 de maig de 2022

28 d’agost de 2021

UNA BONA NOTÍCIA per a dir-vos AMICS DE LA SEU VELLA que hem aconseguit, com podeu veure al vídeo, eliminar un PUNT d’INDIGNITAT que posava en perill la seguretat dels visitants. Donem les GRÀCIES als empleats de l’empresa BIOSCA per fer cas al nostre requeriment de treure els bancs abandonats i la ferralla arraconada. Tot denunciant públicament la inoperància i incompetència de l’arquitecte de la Paeria, el responsable de la restauració del tram de la muralla ensorrada prop de l’absis de la Seu Vella….Ben cordialment, PERSISTIREM!

22 d’agost de 2021

ACCEDIR PEL TÚNEL DE LA SEU VELLA i passar-hi a la foscor perquè els llums porten anys espatllats, per als petits i els qui som més grans és un moment emocionant. Fins hi tot, ets pots emportar la sorpresa de «molta merda», que per a la gent del teatre vol dir ÈXIT i BONA SORT.

7 de setembre 2021

ASCENSOR D’ACCÉS A LA SEU VELLA DES DEL PARC DE SANTA CECÍLIA…LLUMS DE LA PASSAREL.LA SENSE FUNCIONAR TEMPS I TEMPS…AMB LA MIRADA POSADA AL CIMBORI…Cordialment, persistirem!

16 d’agost de 2021

Fotografies del QUIOSC DEL PARC DE LA MITJA LLUNA ahir a la nit, 16 d’agost de 2021.La darrera vegada que hi vàreu veure un turista comprar-hi un refresc, AMICS DE LA SEU VELLA sabeu quan va ser?Ben cordialment, persistirem!

Degradació a la Muralla Medieval de Sant Martí

ENS SAP MOLT DE GREU, estimades Amigues i benvolguts AMICS DE LA SEU VELLA de presentar-vos aquestes imatges d’ahir, poc abans de la posta del sol. Evidenment les farem arribar a l’Alcaldia, tot preguntant-vos:PER QUÈ CAP ALCALDE SE N’HA PREOCUPAT DE LA DEGRADACIÓ DE LES MURALLES DE LA PART NORD DEL TURÓ?