Entorns

‘Projecte estratègic per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027’

La Diputació impulsa el ‘Projecte estratègic per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027’ de la mà de les principals institucions del territori i amb un mètode avalat per Europa … llegir-ne més. Transformar l’economia de les Terres de Lleida per arrelar-nos al territori. El debat de Lleida Activa … Leer más

Proper acte de presentació de la Comunitat Científica Emprenedora a Lleida

Amb els representant de les empreses lleidatanes d’èxit Akis International i Grup Saltó com a protagonistes en aquesta jornada El pròxim 25 de novembre, en format online, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el programa The Collider de la fundació Mobile World Capital Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, GLOBALLEIDA i el Parc … Leer más

Oportunitats i aliances per a la CIUTAT POSTCOVID

El Congrés “Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid” (30 de juny-1 de juliol 2020) és un espai de debat i reflexió sobre els canvis que ha suposat per a la societat la pandèmia global de la Covid-19. Analitzarà com s’han d’incorporar aquests nous paradigmes a la ciutat per construir, entre … Leer más

El antiguo edificio de Capitanía de Artillería de Lleida acogerá un espacio de innovación agroalimentario

El antiguo edificio de Capitanía de Artillería de Lleida acogerá un espacio de innovación agroalimentario

LLEIDA, 16 Ene. (EUROPA PRESS) –    El consejo general del Inno4agro, un Proyecto de Especialización y Competitividad Territorial (PECT) han aprobado este jueves rehabilitar el antiguo edificio de Capitanía de Artillería de Lleida para acoger un espacio de dedicado a la innovación en el sector agroalimentario, bautizado como agrolivinglab y también empresas del sector TIC, especializadas preferentemente en el sector agroalimentario.

Leer más: https://www.europapress.es/catalunya/noticia-antiguo-edificio-capitania-artilleria-lleida-acogera-espacio-innovacion-agroalimentario-20200116173252.html

(c) 2020 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.

Els catedràtics de la UdL, Carlos Cantero i José Antonio Martínez; el president del Consell Català de Producció Integrada, Antoni Escarp, i el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, han reflexionat sobre el futur de l’agricultura ecològica, els canvis que necessita el sector i l’aplicació de les noves tecnologies als conreus.

Un altre dels temes tractats a la jornada han estat els objectius de desenvolupament sostenible, marcats per l’ONU per aquest mil·lenni, i la innovació orientada al seu acompliment, amb el director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer; el restaurador Gonzalo Ferreruela; l’investigador de l’IRB, José Serrano, i el responsable de producció de la cooperativa L’Olivera, Pau Moragas.

Nou President a la Diputació de Lleida

Jornada, L’Economia Social i Solidària: una mirada estratègica des del municipalisme

L’objectiu de la jornada és debatre i aprofundir en quin ha de ser el paper de les administracions locals en el foment de l’Esconomia Social i Solidària, i quins són els motius pels quals cal apostar per la promoció d’aquesta com una eina imprescindible per la dinamització de l’activitat ecònomica del territori, i contribuir a un desenvolupament local sostenible per fer dels nostres municipis pobles vius.

12/07/2019

9:00h: Arribada i inscripcions.
9:15h: Obertura a càrrec d’un representat dels serveis territorials de Lleida del Departament de Treball Afers Socials i Famílies.
9:30h: Taula Rodona: l’Economia Social i Solidària: una estratègia de desenvolupament i dinamització local
Participants:
-Elisa Segués: Tècnica de Foment de l’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Sabadell i membre de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).
-Txell Carbó: Tècnica d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i membre de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).
-Ivan Miró: soci de la Cooperativa La Citutat Invisible i membre de la Xarxa d’ Economia Solidària (XES).
11:00h: Pausa Cafè.
11:30h: Taula Rodona: Presentació de projectes impulsats des de l’Administració Local.
Participants:
-Liz Massip: Tècnica d’Economia Social a l’Ajuntament de Manresa: Campanya del mercat social de Manresa.
-Xavier Barniol: Director Tècnic del Consorci del Lluçanès: Cuidem Lluçanès.
-Oriol Ferré: Tècnic del projecte singulars «Impuls_Lab» de l’Ajuntament d’Amposta.
-Jordi Albiñana: Tècnic en Sobirania Alimentària de l’Ajuntament de Navàs.
13:00h: Final de la jornada. SEGÜENT


2n Fòrum agroalimentari, organitzat per Ràdio Lleida i Inno4agro, a l’ETSEA